Çarşamba, Ocak 07, 2015

Türk Oyun Yapımları Hakkında #1



Öncelikle merhabalar.

Oyun yapan insanların bir kısmını çok sert şekilde eleştireceğim, diğer kısımları için asla yapmaması gereken şeyleri de söyleyeceğim. Umarım, yazıda kimsenin kalbi kırılmaz.


Öncelikle kendini bir şey sanan veletlerden başlamak istedim, genellikle yaptıkları oyun bir önceki oyundan bir farkı olmadığını anlayanlar olmuştur. Ben onlara insan demek istemiyorum, diğer oyun yapanlara saygısızlık olduğunu düşünerek onlara yaratık demek istiyorum.

Bu yaratıkların genellikle yaptıkları oyunları, Tofaş ekinden sonra illa 3D kelimesini getirirler. Hiç samimi değilsiniz onu diyeyim, şimdi aklıma geldi. Flappy Bird klonları da var, sanırım bunlar hiç bitmeyecektir. Asla, sonsuza kadar devam ederler.

İyi oyun yapan arkadaşlarımıza genellikle o yaratıklar tarafından hep engel olmuşlar ve o arkadaşlarımızdan şevki kırılmıştı, onların işleri ile kendi işleri ile kıyaslasalar sanırım "gece gündüz kendini dünyalı mıyım?" diye düşünceye dalar. Boşuna dalma sen dünyadaki tüm salaklardan da salaksın.

Neyse, onların işlerine saygılıyımdır. Fakat, işlerini iyi yapanlara elimizden geldiği her türlü desteği yapmaya hazırız.

İyi günler, geliştirici!

0 yorum:

Yorum Gönder